Cultura
22/02/2017

 

 

VICENT VIDAL MIÑANA, nascut a Beniarjó. Es va Graduar en Arts Aplicades en l’especialitat de dibuix publicitari en l’Escola d’Arts Aplicades de València, després es va llicenciar en Belles Arts en la Universitat de València. Durant les dècades dels 80 i 90 va ser professor de dibuix i director de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Terol. Després es va traslladar a Castelló de la Plana a l’Escola Superior d’Art de Castelló on va ser professor. Amb el seu treball va dignificar la imatge dels cartells institucionals que es feien en València. Una tasca realitzada baix el nom de l’Equip Vial que va desenvolupar amb el dissenyador Alain Campos.

La seua constància i el rigor en el seu treball van ser un dels seus símbols d’identitat. Sempre amb un somriure i amb l’honestedat que el representava, es caracteritzava per prestar-te la seua ajuda sempre. Sent un artista sempre discret es va convertir en un dels mes guardonats en els certàmens de gràfica publicitària. Sempre va gaudir coneixent als nous valors que compartien amb ell les seues inquietuds pel món del cartell.

Les seues obres es caracteritzaven pels seus traços plens de força que inunden el camp visual de l’espectador i els colors que li donava a les mateixes. La bellesa de les seues obres residia en la creació de les formes. Sempre amb el dibuix i la pintura com als seues representants va indagar amb els mitjans informàtics i amb els sistemes de representació gràfica vectorial però sempre amb el procediment gràfic tradicional del dibuix, del color i de la composició espacial.

Durant la seua carrera va estar guardonat en nombroses ocasions, podem destacar els premis de la Biblioteca de la Caixa d’Estalvis de Manises, de la Fira i Festes de Gandia, del I Saló de Primavera de Gandia, del Foment de Turisme de la Costa de l’Atzahar de Castelló, els cartell que va fer per a la Gran Fira de València o la Setmana Santa de Gandia entre moltes més obres . Va col·laborar amb molts cartells fets per a la ciutat de València com poden ser els de la Fira de València dels anys 1999, 2002 i 2003.

La seua col·laboració amb el seu poble Beniarjó, sempre desinteressada, va  començar pintant la capella de la Mare de Déu dels Desemparats a l’Església de Sant Joan Baptista. Va realitzar l’any 1983 el cartell de la Llar dels Jubilats i Pensionistes. El mateix any s’organitzà una exposició amb diverses modalitats artístiques, la BENIAR-YORK EXPO 83.

L’any 1988 va crear el cartell del I APLEC DE DANSES i el del 8é PREMI DE POESIA SENYORIU D’AUSIÀS MARCH. A partir del qual mantindrà sempre una estreta col·laboració amb aquest dissenyant les bases, els fulls de programació i els cartells. Va ser també el creador del logotip i la imatge de dit Premi. Paral·lelament seguirà realitzant els cartells publicitaris del FESTIVAL DE MÚSICA I DANSA DE BENIARJÓ.

Per la commemoració del VI centenari del naixement d’Ausiàs March l’any 1997 creà a Beniarjó el seu logotip i realitzarà l’EXPOSICIÓ D’ART COMARCAL, amb la temàtica d’Ausiàs March i amb la participació de diversos artistes locals i de la nostra comarca. L’any 2005 va realitzar el cartell dels 25 anys del PREMI DE POESIA SENYORIU D’AUSIÀS MARCH. Elaborà dibuixos i il·lustracions per al programa de festes i per a les caixes de Sant Marc.

L’any 1997 va realitzar una BANDERA DE SANT MARC nova per al tradicional ball de la bandera que es realitza a Beniarjó cada 25 d’abril. Pintant Sant Marc per una banda i el lleó per l’altra que ocupen la part central de l’estendard. Va estar autor també de la carpeta 3 VISIONS DE SANT MARC junt als pintors Joan Millet i Nieves Torralba.

L’any 2008 va dissenyar el llibret i el cartell de les TROBADES D’ESCOLES EN VALENCIÀ organitzades a Beniarjó pel C.E.I.P. Sant Marc.

Durant tots aquests anys col·laborà estretament amb totes les associacions del poble. Actualment els seus logotips són imatge de l’ajuntament, de la parròquia de Sant Joan Baptista, de l’Agrupació Artístico-Musical Ausiàs March, del grup de danses trapig, etc. I com no, del PREMI DE POESIA SENYORIU D’AUSIÀS MARC que justament enguany una de les seues últimes obres ha estat la renovació de les bases i el 14 d’abril del 2018, dia del lliurament del premi, eixirà a la llum la imatge escenogràfica que presidirà l’acte d’entrega.

El passat 14 de novembre de 2017 Vicent Vidal Miñana ens va deixar i per això des d’aquestes planes l’Ajuntament de Beniarjó vol retre-li homenatge a l’artista pel seu treball i dedicació amb Beniarjó; EL SEU POBLE.

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31